ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ!

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκαν από την Ι. Μητρόπολη Πατρών δύο προβολές, στις 13 & 20 Απριλίου, τις οποίες παρακολούθησαν τα κατηχητικά, Νεανικές συντροφιές και Φιλικοί κύκλοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την μέριμνα του ευγενεστάτου Μητροπολίτου Πατρών, Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και την οργανωτική πρωτοστασία του π. Παναγιώτου Θωμά και άλλων καλών πατέρων, η αίθουσα του Κινηματογράφου “ΠΑΝΘΕΟΝ” υπερπληρώθηκε από τα 400 περίπου παιδιά και νέους, που διδάχθηκαν, συγκινήθηκαν, ενθουσιάστηκαν!…

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο από τις Πατρινές προβολές.

“Παρακολουθήσαμε την ταινία «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς». Δεν μπορούμε με λόγια να σας περιγράψουμε το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την φωτογραφία, την ευαισθησία , την άριστη ψυχογραφία, την απαράμιλλη απόδοση των ηθοποιών, που αν και ερασιτέχνες, πολύ θα τους ζήλευαν οι επαγγελματίες!… Η ταινία αποτελεί φόρο τιμής στον Αθανάσιο Διάκο, το λιοντάρι της Αλαμάνας, αλλά και σε όλους τους αγωνιστές της Πατρίδας μας, που έδωσαν το αίμα τους για την δική μας λευτεριά!… Ταινία εξαιρετική, που θα πρέπει να την δουν όλοι οι Έλληνες, και ιδίως οι νεώτεροι, για να μην ξεχνάμε την αιματοβαμμένη Ιστορία αυτού του τόπου. Μάθημα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ!… Α.Γ.”

Επίσης την Κυριακή 21 Απριλίου η ταινία προβλήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών, στο Θέατρο – Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ηράκλειας (πρώην Κινηματογράφος “Κεντρικόν”), τον οποίο παρεχώρησε δωρεάν ο Δήμος.

Την προβολή οργάνωσε με πολλή επιτυχία η Ενορία Αγ. Νικολάου Χρυσοχωράφων υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηράκλειας.

Στην προβολή παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.