Στο Κουπάκι Φωκίδας και την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας ο “ΔΙΑΚΟΣ”.

Σε δύο ακόμη μέρη της πατρίδας μας, το καταπράσινο, πανέμορφο Κουπάκι του νομού Φωκίδας και την ωραία κωμόπολη Κάτω Τιθορέα του νομού Φθιώτιδος προβλήθηκε αυτές τις ημέρες η ταινία.

Στο Κουπάκι προβλήθηκε στις 20 Ιουλίου παρουσία της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Άντζελας Γκερέκου – η οποία εξέφρασε την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό της για το καλλιτεχνικό επίπεδο της ταινίας! – του Αγιορείτη π. Φλαβιανού Δοχειαρίτη και κατοίκων του χωριού. Μικροί και μεγάλοι απήλαυσαν την ιστορία του Αθανασίου Διάκου κάτω από τον πλάτανο του χωριού με φόντο τον πανηγυρίζοντα ναό του Προφήτου Ηλία.

Στις 31 Ιουλίου, στον θερινό Κινηματογράφο “Το σινεμά μας” (Παλιός Κινηματογράφος οικ. Καρανάσιου) Κάτω Τιθορέας παρουσιάστηκε ο “ΔΙΑΚΟΣ” με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου του χωριού “Φιλοποίμην Φίνος”. Ο χώρος πολύ όμορφα διαμορφωμένος – είναι ο πρώτος στην Ελλάδα θερινός Κινηματογράφος λόγω της καταγωγής από την Τιθορέα του μεγάλου Έλληνα κινηματογραφιστή Φιλοποίμενος Φίνου! – και το κοινό καλλιεργημένο και θετικά προϊδεασμένο χάρη στην πλούσια δραστηριότητα του Συλλόγου αλλά και την σχέση του τόπου με το σενάριο, καθώς η Τιθορέα βρίσκεται ανάμεσα στην Λιβαδειά και την Λαμία, ενώ μόλις λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, στην γραφική Άνω Τιθορέα, βρίσκεται η σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Στην προβολή παραβρέθηκε και ο σκηνοθέτης και απηύθυνε χαιρετισμό.