Την περασμένη Κυριακή, ανήμερα της επετείου της μάχης της Αλαμάνας (23 Απριλίου 1821), αλλά και την Δευτέρα 24 Απριλίου, επέτειο του Μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, προβλήθηκε στην Λαμία – στον τόπο της συγκλονιστικής θυσίας του Ηρωομάρτυρος! – στον Κινηματογράφο “Cinepolis ΓΑΛΑΞΙΑΣ 3 cinemas”, ο ΔΙΑΚΟΣ.

Στην δεύτερη προβολή της Κυριακής παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, αρκετοί Λαμιείς και μια ευάριθμη αντιπροσωπεία των συμμετασχόντων στην παραγωγή της ταινίας από την Κατερίνη. Ο Σεβασμιώτατος με πολλή ευγένεια, ταπείνωση, απλότητα και ενθουσιασμό εκφράσθηκε για την ποιότητα της παραγωγής, συνεχάρη την αντιπροσωπεία της Κατερίνης για το δημιούργημά της, και ευχήθηκε να προωθηθεί ο ΔΙΑΚΟΣ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο!…

Είπε χαρακτηριστικά· «…πρότεινα στην ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας τυγχάνω μέλος, να στείλει σημείωμα στις Ιερές Μητροπόλεις για να «αγκαλιάσουν» την ταινία… να δοθεί μία προβολή ειδικά για τον Αρχιεπίσκοπο και την Ι.Σύνοδο!… Αξίζει πραγματικά!…».